Beugels

Home » Behandelingen » Orthodontie » Beugels

Een beugel is een hulpmiddel waarmee de stand van het gebit wordt rechtgezet. Bij beugels denken we meestal aan kinderen van tien tot vijftien jaar maar er zijn beugeldragers van elke leeftijd. De tandarts,gespecialiseerd in orthodontie maakt een behandelingsplan.

Er zijn verschillende soorten. De retentiebeugel en de vaste beugel worden veelal bij volwassenen toegepast. De retentiebeugel ondersteunt het proces waarbij de tanden en kiezen vastgroeien in hun nieuwe stand. Bij de vaste beugel worden slotjes op de tanden aangebracht. Daar wordt vervolgens een draad doorheen geregen.

Jeugd

De plaatbeugel, de buitenbeugel en de activator worden meestal bij de jeugd gebruikt. De uitneembare plaatbeugel of losse beugel bestaat uit plastic. Dat wordt tegen het gehemelte geplaatst.

De buitenbeugel wordt via een band om de nek of een pet gespannen. De beugel zit aan de kiezen vast. De activator is uitneembaar en heeft een onder- en een bovengedeelte.

Behandelingsduur

De totale duur van de behandeling kan uiteenlopen van anderhalf jaar tot een jaar of drie. De verschillende soorten beugels worden soms tijdens de behandeling tegelijkertijd gedragen.

Neem vrijblijvend contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Velden met een * zijn verplicht

Tandartsenpraktijk St. Jozef B.V.