Botopbouw bij het zetten van een implantaat

Home » Behandelingen » Implantaat tand » Botopbouw

Botopbouw is in sommige gevallen belangrijk als u een implantaat wilt laten zetten. In Tandartsenpraktijk St. Jozef in Deventer werken tandartsen die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van behandelingen onder narcose, waaronder botopbouw en het plaatsen van een implantaat. Of u nu komt voor een normale gebitscontrole of een gespecialiseerde behandeling: onze tandartsen helpen u optimaal bij het verzorgen van uw gebit.

Botopbouw bij het plaatsen van een implantaat (onder narcose)

Implantaten moeten stevig in de kaak worden verankerd. In sommige gevallen is er echter niet genoeg botmassa aanwezig om dit te doen en moet de hoeveelheid bot worden aangevuld. Hiervoor zijn twee mogelijkheden. In het eerste geval wordt gelijktijdig geïmplanteerd en zo het bot opgebouwd. In het tweede geval wordt eerst extra bot gekweekt, ofwel botopbouw, waarna het plaatsen van het implantaat volgt. Dit gebeurt allemaal onder narcose.

Botopbouw implantaat met écht of kunststof bot

Heeft u een grote beschadiging aan uw gebit of is er een esthetische ingreep nodig? Dan is het voordelig als de tandarts zorgt voor botopbouw, voordat het implantaat wordt aangebracht. Om kaakbot te vullen, wordt vaak op een zorgvuldige wijze een stukje bot uit het lichaam van de patiënt gehaald. Dit stukje bot wordt bijvoorbeeld uit de knie of uit de verstandkies gehaald. Ook implantatie van een stuk bot van kunststof is mogelijk. Het nieuw ingebrachte bot vergroeit vervolgens met het kaakbot, bijvoorbeeld van uw onderkaak, totdat er voldoende massa aanwezig is voor het implantaat. Doorgaans volgt implantatie na vier tot acht maanden.

Neem contact op voor meer informatie

Heeft u interesse in één van onze behandelingen? In onze praktijk bieden wij diverse behandelingen aan op het gebied van mondverzorging. Heeft u vragen omtrent (de kosten van) een behandeling voor botopbouw en het plaatsen van een implantaat of wilt u direct een afspraak maken? U bereikt ons via het telefoonnummer 0570 606 711.

Knochenentnahme enoral

Neem vrijblijvend contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Velden met een * zijn verplicht

Tandartsenpraktijk St. Jozef B.V.