Een botopbouw implantaat laten zetten

Home » Behandelingen » Implantaten » Botopbouw

Wilt u een botopbouw implantaat laten zetten bij een professionele, ervaren tandarts? In Tandartspraktijk St. Jozef werken tandartsen die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van behandelingen onder narcose. Of u nu komt voor een normale gebitscontrole of een gespecialiseerde behandeling, zoals het aanbrengen van implantaten: onze tandartsen helpen u optimaal bij het verzorgen van uw gebit.

Een botopbouw implantaat (onder narcose)

Moet u een botopbouw implantaat laten zetten? Implantaten moeten stevig in de kaak worden verankerd. In sommige gevallen is er echter niet genoeg botmassa aanwezig om dit te doen en moet de hoeveelheid bot worden aangevuld. Hiervoor zijn twee mogelijkheden. In het eerste geval wordt gelijktijdig geïmplanteerd en zo het bot opgebouwd. In het tweede geval wordt eerst extra bot gekweekt, waarna implantatie volgt.

Botopbouw implantaat met écht of kunststof bot

Heeft u een grote beschadiging aan uw gebit of is er een esthetische ingreep nodig? Dan is het voordelig wanneer eerst het bot wordt opgebouwd, voordat het botopbouw implantaat wordt aangebracht. Om kaakbot te vullen, wordt vaak op een zorgvuldige wijze een stukje bot uit het lichaam van de patiënt gehaald. Dit stukje bot wordt bijvoorbeeld uit de knie of uit de verstandkies gehaald. Ook implantatie van een stuk bot van kunststof is mogelijk. Het nieuw ingebrachte bot vergroeit vervolgens met het kaakbot totdat er voldoende massa aanwezig is voor het implantaat. Doorgaans volgt implantatie na vier tot acht maanden.

Neem contact op voor meer informatie

Heeft u interesse in één van onze behandelingen, zoals een implantaat behandeling onder narcose of een prothese laten zetten op implantaten? In onze praktijk bieden wij diverse behandelingen aan op het gebied van mondverzorging. Heeft u vragen omtrent (de kosten van) botopbouw implantatie of wilt u direct een afspraak maken? U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 0570 606 711.

Knochenentnahme enoral

Neem vrijblijvend contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Velden met een * zijn verplicht